ZALMSALADE MET PEPERKOEK
De kleine, oude plaats Toruń, in het noorden van Polen, staat bekend om zijn peperkoek. En toepasselijk genoeg lijken de huizen in Toruń op peperkoekhuizen zoals dat van de heks in het sprookje van Hans en grietje.
10 krieltjes, gekookt, gehalveerd en afgekoeld
150 gram sperziebonen, gekookt
handvol gehakte verse peterselie
1 eetlepel bloem
1 ei, losgeklopt
4 eetlepels peperkoekkruimels
400 – 450 gram zalmfilet, in blokjes van 2 ½ centimeter
1 eetlepel ongezouten boter
VINAIGRETTE
4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
2 eetlepels citroensap
1 theelepel sarepskamosterd of dijonmosterd
½ theelepel witte peper
zout, naar smaak
Maak eerst de vinaigrette. Doe alle ingrediënten in een pot met een goed passend deksel en schud ze goed door elkaar.
Doe de afgekoelde aardappels, sperziebonen en peterselie in een kom, giet de vinaigrette erover en meng alles door elkaar.
Doe de blom in een ondiepe kom, het losgeklopte ei in een andere kom en de peperkoekkruimels in een derde kom. Haal de blokjes zalm eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de koekkruimels.
Smelt de boter op matig vuur in een koekenpan en bak de blokjes vis 8 minuten, tot ze aan alle kanten goudgeel en knapperig zijn. Keer ze regelmatig.
Serveer de blokjes zalm op de aardappelsalade.
2 - 3 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Toruń, Kujawsko-Pomorskie, Polen
gerechtsoort : visgerecht
bron : Polen : De nieuwe Poolse keuken / Zuza Zak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten