SNELLE COUSCOUS MET TONIJN
2 uien
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
180 gram tonijn op water, uitgelekt
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 groentebouillonblokje, opgelost in 150 milliliter water
10 zwarte olijven, ontpit
600 gram couscous
bosje kervel
peper
zout
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een tajine of gietijzeren stoofpan en voeg de uien en knoflook toe. Strooi de komijn, paprikapoeder en kerrie erover. Schep alles met een houten lepel goed door elkaar en bak het onafgedekt 3 minuten.
Laat de tonijn goed uitlekken en leg hem in de tajine of stoofpan. Maak de stukjes los met een vork en bak ze 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten, bouillon en in schijfjes gesneden olijven toe. Bestrooi met peper en zout en schep alles door elkaar. Stoof de ingrediënten onafgedekt 10 minuten.
Bereid de couscous.
Vorm op een diep bord een rand van de warme couscous en schep het tonijnmengsel in het midden. Strooi er flink wat fijngeknipte kervel over en dien op.
6 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tajines & couscous / Laurence du Tilly
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten