FATMA’S VINGERS
3 grote, kruimige aardappels
zout
peper
1 ui
1 teentje knoflook
rasp van 1 biologische citroen
1 blikje tonijn op olie, van goede kwaliteit
4 eetlepels fijngesneden peterselie
3 eetlepels olijfolie
12 loempia-, briq- of filodeegvellen
olie om te frituren
Kook de aardappels in ruim gezouten water in de schil gaar. Laat afkoelen, pel ze en prak ze fijn. Snijd de ui en knoflook fijn en meng ze door de geprakte aardappels, samen met citroenrasp, tonijn, peterselie, olijfolie, zout en peper. Leg de vellen deeg op elkaar en snijd ze in repen van 8 – 10 centimeter breed. Schep onder aan elk vel een lepel vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de repen zo strak mogelijk op. Bestrijk de uiteinden met wat water, zodat ze goed vastplakken. Verhit de olie tot een blokje brood dat je erin gooit goudbruin kleurt en frituur de rolletjes met niet te veel tegelijk goudbruin. Laat uitlekken op bakpapier en serveer meteen.
4 - 6 personen
gebied : Tunesië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten