IN BIZONGRASWODKA INGELEGDE TONIJN
Vis pekelen in wodka is een goede manier om te genieten van twee favoriete Poolse ingrediënten, wodka en vis. Vraag de visboer om de tonijn zo dun mogelijk te snijden of doe het zelf met een zeer scherp mes.
1 verse tonijnsteak van 120 gram, in heel dunne plakken
½ komkommer, geschild en in zeer dunne plakken
1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
25 milliliter bizongraswodka (of andere goede wodka)
het sap van 1 citroen
1 eetlepel appelsap
zeezout
witte peper
Doe de tonijn, komkommer en het helft van de bieslook in een ondiepe kom (houd wat plakken komkommer achter om te garneren).
Doe de wodka, het citroensap, appelsap, een snuf zout en een flinke snuf peper in een vijzel en meng het geheel tot het zout volledig is opgelost. Giet het mengsel over de vis en komkommer en roer de ingrediënten zachtjes door elkaar.
Verdeel het mengsel over twee martiniglazen en zet ze tot gebruik minstens 30 minuten in de koelkast. Serveer elk glas met een plak komkommer op de rand en bestrooi de inhoud met de resterende bieslook.
2 personen
bereidings- / koeltijd : 5 / 30 minuten
gebied : Polen
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Polska : De nieuwe Poolse keuken / Zuza Zak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten