CHERMOULATONIJN MET PUNTPAPRIKA, KIKKERERWTEN & ROZIJNEN
Chermoula is een beroemde Noord-Afrikaanse specerijenpasta en een perfecte, makkelijk te maken marinade voor vis en groente.
3 puntpaprika’s, gehalveerd
1 middelgrote aubergine, in achten
1 rode ui, in ringen van 1 centimeter dik
300 gram kerstomaten, met takjes
1 blikje van 400 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
4 lekker dikke tonijnsteaks
100 gram rozijnen
100 milliliter warm water
handvol amandelschaafsel
handvol verse munt
CHERMOULA
45 gram verse muntblaadjes
1½ theelepel komijnpoeder
1½ theelepel paprikapoeder
4 tenen knoflook, gepeld
3 eetlepels olijfolie
snufje zeezout
1 ingemaakte citroen (of de geraspte schil van ½ citroen en 1 theelepel blanke azijn)
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Hak in de blender alle ingrediënten voor de chermoula fijn. Proef en voeg indien nodig extra zout toe.
Doe de paprika’s, aubergine, ui, kerstomaten, tomatentakjes en kikkererwten in een braadslede die zo groot is dat alles er ongeveer in een enkele laag in past. Roer er drie kwart van de chermoula door tot de groenten ermee bedekt zijn en zet 40 minuten in de oven.
Besmeer intussen de tonijnsteaks met de rest van de chermoula en laat ze in de koelkast marineren. Maak de blender niet schoon – doe de rozijnen en het warme water erin, roer en laat even staan.
Als de groenten 40 minuten in de oven hebben gestaan, voeg je de rozijnen en het water toe. Vis de tomatentakjes eruit, druk de tomaten plat en leg de tonijn op de groenten. Strooi de amandelen erover en zet 10 – 12 minuten terug in de oven tot de tonijn net gaar is en de amandelen knapperig zijn.
Bestrooi met de munt en dien op.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 50 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : visgerecht
bron : De wereldse bakplaat : 75 Kleurrijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten