TAJINE VAN TONIJN MET CITROEN EN KORIANDER
4 centimeter verse gemberwortel
marinade voor vis van 4 eetlepels olijfolie
1 in zout gekonfijte citroen
1 kilogram rode tonijnfilet (of een minder bedreigde tonijnsoort zoals witte, geelvin of skipjack)
3 uien
15 zwarte olijven, ontpit
3 eetlepels fijngeknipte koriander
Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Voeg de geraspte gember toe aan de marinade en meng hem goed door de andere ingrediënten. Snijd de gekonfijte citroen in kleine blokjes en schep ze eveneens door de marinade.
Snijd de tonijnfilet in flinke blokjes en leg ze in een diep bord. Wrijf ze in met de marinade, dek het bord af en zet het 2 uur koud weg. Haal het bord uit de koelkast, laat de vis uitlekken en bewaar de marinade.
Pel de uien en snipper ze fijn. Doe ze in een tajine of gietijzeren stoofpan en schenk de marinade erbij. Verwarm alles 5 minuten op laag vuur; roer regelmatig. Verdeel de olijven en blokjes tonijn over de uien. Dek af en stoof alles 15 minuten op laag vuur.
Strooi de fijngeknipte koriander erover en serveer de tajine zo warm mogelijk.
6 personen
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 30 / 120 / 20 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tajines & couscous / Laurence du Tilly
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten