KABSA-KRUIDEN
Deze kruiden- en specerijenmix wordt in de Syrische keuken veel gebruikt. Het bestaat uit veel verschillende ingrediënten, maar het is niet erg als je ze niet allemaal hebt. We gebruiken ook een versie met hele specerijen, omdat ze een ander resultaat opleveren. De mix is in een afgesloten pot op een koele plaats 6 maanden houdbaar.
1 eetlepel korianderzaad
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel mosterdzaad
1 gedroogde zwarte limoen, gemalen
1 laurierblaadje, gemalen
1 eetlepel kurkumapoeder
1 eetlepel chilipoeder
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
½ eetlepel kardemompoeder
1 eetlepel gemalen laos
1 eetlepel kaneelpoeder
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel mild kerriepoeder
Wrijf het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad en mosterdzaad met de zwarte limoen en het laurierblaadje in een vijzel fijn. meng met de rest van de ingrediënten en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot.
Voor een kleine pot
gebied : Syrië
gerechtsoort : specerijenmengsel
bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab
zondag 11 augustus 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten