CHERMOULA
2 teentjes knoflook
1 ingelegde citroen
1 eetlepel kappertjes
een kleine handvol koriander, blaadjes en steeltjes fijngesneden
een kleine handvol peterselie, blaadjes en steeltjes fijngesneden
100 milliliter extra vergine olijfolie
¼ theelepel korianderpoeder
¼ theelepel komijnpoeder
geraspte schil en sap van ½ onbespoten citroen
zout
Snijd de knoflook, ingelegde citroen en kappertjes fijn. Voeg de koriander en peterselie toe en meng met de olijfolie, het korianderpoeder, komijnpoeder, de citroenschil, het citroensap en zout naar smaak in een kom, of hak pulserend in een keukenmachine redelijk grof.
De saus is afgedekt tot een week houdbaar in de koelkast.
4 personen
gebied : Syrië
gerechtsoort : saus
bron : De Syrische keuken van Imad / Imad Alarnab
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten