MSAGGAN (BROOD MET KONIJN EN UIRINGEN)
1 pak witbroodmix
75 gram boter of margarine
zout
500 gram uien
500 gram konijnfilets
peper
2 eetlepels bloem
6 eetlepels (olijf)olie
In kom doen: broodmix, 50 gram boter, 3 deciliter lauwwarm water en zout. Brooddeeg maken volgens gebruiksaanwijzing. Laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. Vlees in stukjes van 2 x 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout en peper. In braadpan rest van boter verhitten. Vlees in 10 minuten rondom goudbruin bakken. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bakplaat invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap (35 x 45 centimeter). Hiermee bakplaat bekleden. Randen van deeg naar binnen vouwen zodat opstaande rand ontstaat. Tot gebruik afgedekt in koelkast (of op koele plaats) bewaren.
Oven voorverwarmen op 200°C. Een richel onder midden van oven brooddeeg 10 minuten bakken. Bakplaat uit oven nemen. Op deeg uiringen leggen. Vlees erover verdelen. Besprenkelen met olie. Een richel onder midden in 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Lekker met kropsla.
6 personen
voedingswaarde : 640 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 45 minuten
gebied : Palestina
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip oktober 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten