KORIANDEROLIE
500 milliliter extra vergine olijfolie
10 gram komijnzaad
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote bos koriander, inclusief steeltjes (100 gram), fijngehakt
een flinke snuf zout
Voeg 1 eetlepel van de olie toe aan een pan op middelhoog vuur, voeg het komijnzaad toe en bak tot de zaadjes beginnen te springen. Voeg de knoflook, koriander en het zout toe, zet het vuur uit en voeg de rest van de olie toe, zodat de korianderblaadjes felgroen blijven. Laat afkoelen en schenk in een pot of fles.
Deze olie is maximaal 1 maand houdbaar.
Voor 500 milliliter.
gebied : Syrië
gerechtsoort : saus
bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab
zondag 11 augustus 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten