SUNOMONO (KOMKOMMERSALADE)
1 grote groene komkommer
2 eetlepels blanke azijn
1 eetlepel water
2 theelepels suiker
½ theelepel zout
½ theelepel geraspte verse gemberwortel
Schil de komkommer of boen hem goed schoon. Snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder met een lepeltje het zaad. Snijd de helften daarna in plakjes. Roer de overige ingrediënten door elkaar. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Laat de plakjes komkommer tenminste 1 uur (in de koelkast) in de marinade liggen. Laat ze vlak voor het opdienen even uitlekken.
Dien de salade op in éénpersoons schaaltjes. Garneer de salades door er een toefje peterselie of een takje waterkers op te leggen.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : salade
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
donderdag 4 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten