SUNOMONO met wakame (KOMKOMMER-ZEEWIERSALADE)
stuk komkommer van 12 centimeter (125 gram)
1 theelepel zout
3 eetlepels blanke azijn
1 eetlepel suiker
1 zakje wakame (gedroogd zeewier), 5 gram
Komkommer wassen. Komkommer overlangs halveren. Komkommer in dunne plakjes snijden. In kom doen. 1 Theelepel zout erover strooien. Door elkaar mengen. 5 Minuten laten intrekken. Intussen in kom met ruim koud water wakame 3 minuten weken. In kom azijn met suiker net zo lang kloppen tot suiker is opgelost (2 minuten). Wakame zeer goed uitknijpen. Aan azijn toevoegen. In zeef komkommer afspoelen. Dan zeer goed uitknijpen. Aan azijn toevoegen. Door elkaar mengen. Over 2 kleine kommetjes verdelen.
2 personen
voedingswaarde : 40 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : salade
bron : Lekker-lijnen-tip, bijlage bij Tip april 1989
donderdag 4 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten