donderdag 4 januari 2024

Sunomono met wakame (Japan)

SUNOMONO met wakame (KOMKOMMER-ZEEWIERSALADE)

stuk komkommer van 12 centimeter (125 gram)
1 theelepel zout
3 eetlepels blanke azijn
1 eetlepel suiker
1 zakje wakame (gedroogd zeewier), 5 gram


Komkommer wassen. Komkommer overlangs halveren. Komkommer in dunne plakjes snijden. In kom doen. 1 Theelepel zout erover strooien. Door elkaar mengen. 5 Minuten laten intrekken. Intussen in kom met ruim koud water wakame 3 minuten weken. In kom azijn met suiker net zo lang kloppen tot suiker is opgelost (2 minuten). Wakame zeer goed uitknijpen. Aan azijn toevoegen. In zeef komkommer afspoelen. Dan zeer goed uitknijpen. Aan azijn toevoegen. Door elkaar mengen. Over 2 kleine kommetjes verdelen.

2 personen

voedingswaarde : 40 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : salade

bron : Lekker-lijnen-tip, bijlage bij Tip april 1989

Geen opmerkingen: