NAMASU (SALADE VAN WITTE KOOL EN REUZERADIJS)
1 grote daikon (reuzeradijs), of een handvol ijspegels
¼ deel van een stevige, goed gesloten witte of gele kool
1 à 2 jonge worteltjes
kimizu-saus
Schil de radijs of schrap de ijspegels. Snijd ze daarna in smalle reepjes. Maak de kool schoon, verwijder de buitenste (harde) bladeren en de meeste nerven. Snijd de kool daarna in smalle reepjes. Schrap de wortel(tjes) en snijd ze precies zoals de radijs of de ijspegels. Schep de groenten door elkaar en leg ze in een bak met ijskoud water, waaraan ijsblokjes zijn toegevoegd. Zet de bak in de koelkast en laat hem een uur staan. Laat de groenten daarna even uitlekken en schenk de saus erover. Dien e salade – in kleine schaaltjes – ijskoud op. De groenten zullen dan bijzonder knapperig zijn.
6 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : salade
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten