zondag 16 juli 2023

Mango Kerabu (Maleisië)

MANGO KERABU (PITTIGE MANGO MET MUNT)

1 grote rijpe mango (500 gram), geschild
4 muntblaadjes, grof gehakt
4 korianderblaadjes, grof gehakt

PEPERSAUS
5 rode pepers, grof gehakt
150 milliliter water
3 eetlepels suiker
150 milliliter witte azijn
1 theelepel zout


Meng voor de pepersaus de pepers met water. Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Van het vuur halen en laten afkoelen.
Snijd de mango in blokjes en meng hem met munt, koriander en de afgekoelde pepersaus. Direct serveren

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni

Geen opmerkingen: