ASAM LAKSA PENANG (MIE-SOEP PENANG)
Deze zure, geurige Penang-versie van Laksa heeft een sterke vissmaak.
600 gram ikan kembong (kleine makreel)
1½ liter water
5 eetlepels tamarindepulp, geweekt en uitgeperst
2 wilde gemberknoppen, gesneden
3 takjes daum kesum, gesneden
½ - 1 eetlepel suiker
600 gram verse laksa (rijstemeelmie)
KRUIDENPASTA
5 sjalotjes
2 steeltjes citroengras
2½ centimeter verse kurkuma
3 gedroogde rode pepers, geweekt in warm water
6 verse rode pepers
1 theelepel gedroogde garnalenpasta
GARNITUUR
1 komkommer, geschild en gehakt
6 takjes daum kesum, gesneden
paar takjes munt, gescheurd
3 grote rode uien, gesneden
3 rode pepers, gesneden
½ verse ananas, in stukken
schaaltje hay koh (zwarte garnalenpasta), opgelost in warm water
Sudder de schoongemaakte vis gaar. Haal de vis uit de pan en haal het vlees van de graat. Breek met de hand de vis in stukjes. Zeef de bouillon en schenk hem in een grote pan met e vis, tamarindesap, gemberknoppen, daum kesum en suiker.
Maal de ingrediënten voor de kruidenpasta fijn en voeg bij de visbouillon. 20 – 30 Minuten sudderen.
Bereid alle garnituur-ingrediënten. Blancheer de mie in kokend water. Laten uitlekken en over 6 kommetjes verdelen. Schenk de bouillon over de mie en garneer elk kommetje. Serveer de zwarte garnalenpasta apart, zodat de gasten zelf kunnen nemen. De smaak is vrij sterk.
6 personen
gebied : Penang, Maleisië
gerechtsoort : soep
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten