zondag 16 juli 2023

Currypasteitjes (Maleisië)

CURRYPASTEITJES

Een inmiddels klassiek geworden gerecht. Deze van oorsprong Indiase lekkernij is vandaag de dag in trek bij elke Maleisiër.

VULLING
5 eetlepels olie
1 middelgrote rode of gewone ui, fijngehakt
1½ theelepel kurma-poeder of kipcurrypoeder
2 theelepels vlees- of kipcurrypoeder
1 theelepel peperpoeder
½ theelepel kurkuma
200 gram gebakken kip, in kleine blokjes gesneden
2 grote aardappels, gekookt en in kleine blokjes gesneden
1½ theelepel suiker
½ theelepel zwarte peper
½ theelepel zout

PASTEITJES
500 gram bloem
150 gram boter
200 milliliter water
½ theelepel zout


Maak eerst de vulling: Verhit de olie en bak de ui zachtjes goudbruin. Voeg de curry-, peper- en kurkumapoeder toe en bak zachtjes. Voeg de kip, aardappels, suiker, peper en zout toe en kook alles 5 minuten. Goed mengen en laten afkoelen.
Voor de pasteitjes de bloem met e boter, water en zout mengen en goed kneden. Een half uur laten staan. Snijd het deeg in rondjes van 8 centimeter doorsnee. Leg een eetlepel van de vulling in het midden. Vouw het pasteirondje dubbel tot een halve cirkel en plooi de randjes. Frituur de pasteitjes goudbruin.

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : snack

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni

Geen opmerkingen: