GEBAKKEN SJALOTJES
200 gram sjalotjes
1 liter olie
Week de sjalotjes 5 minuten in zout water. Schillen en dun snijden. Laat de sjalotjes uitlekken en droog ze goed op een doek. Verhit de olie in een wok en bak de sjalotjes op middelhoog vuur goudbruin.
Haal de sjalotjes uit de pan, laat ze uitlekken en afkoelen. In een luchtdicht bakje bewaren. Voeg geen zout toe; daar worden de sjalotjes zacht van.
4 - 6 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni
zondag 16 juli 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten