PICKLES À LA PÈCHE (PERZIKEN OP ZUUR)
1 kilogram rijpe perziken, in partjes
2 eetlepels venkelzaad
1 kaneelstokje, geplet
1 eetlepel anijszaad
200 milliliter kikkererwten, gekookt
60 gram besjes
3 Spaanse pepertjes, gehakt
1 eetlepel gember, geraspt
500 gram suiker
600 milliliter appelciderazijn
3 takjes munt
2 sjalotten, fijngesneden en ingelegd in 4 eetlepels appelciderazijn
zout
Rooster de venkel- en anijszaadjes en kaneel in een droge hete pan. Voeg alle ingrediënten toe behalve de perziken, munt en sjalotten. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur. Laat afkoelen.
Voeg de perziken, munt en sjalotten toe. Bewaar in een luchtdichte pot op een koele plek. Serveer bij pittige stoofschotels of als dip met papadums.
4 personen
gebied : La Chapelle, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten