BRAMENJAM MET NOTEN
1½ kilogram bramen
sap van 4 citroenen
1 kilogram suiker
100 gram pijnboompitten
Was de bramen, verwijder de pitten en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng de puree aan de kook en laat het geheel in 30 minuten voor een derde deel inkoken. Roer nu en dan om aanbranden te voorkomen. Roer de suiker erdoor en kook de jam nog 10 minuten. Schep een beetje jam op een schoteltje en laat dat afkoelen. Wordt de massa stijf, dan kunnen de pijnboompitten worden toegevoegd. Blijft de jam nog een beetje vloeibaar, kook de massa dan nog enige tijd door en probeer het nog eens. Schenk de jam in vier schoongemaakte potten en sluit ze af. Laat ze op een plankje afkoelen.
Voor 4 potjes
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Margrietagenda 2001 / Lyndsay Bekouw
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten