LÉGUMES DE NOS JARDINS
15 gram peultjes
10 gram venkel, in repen
10 gram courgette, in reepjes
½ theelepel korianderzaad
5 peperkorrels
1 teen knoflook, geperst
3 eetlepels olijfolie
20 gram verse tomaten
15 gram bleekselderij, in stukjes
15 gram ingemaakte tomaten
10 gram radijs, in schijfjes
10 gram artisjokhart
10 gram worteltjes, in reepjes
1 courgettebloem
basilicumblaadjes
½ theelepel komijnzaadjes
zout
peper
tapenade van zwarte olijven
Blancheer de peultjes, venkel en de courgette gedurende 5 minuten in ¼ liter water en 2 eetlepels olijfolie. Giet ze af en meng ze met de overige groenten en specerijen. Doe er olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Versier met een gefrituurde courgettebloem. Serveer met brood en tapenade.
1 persoon
gebied : Bar-sur-Seine, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Bruno Caironi, in Sla etcetera januari/februari 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten