LENTILLES PUNJAB (LINZENCURRY UIT PUNJAB)
LINZENCURRY
100 gram zwarte linzen
100 gram oranje linzen
2 tomaten, aangebakken
2 knoflookteentjes, geplet
1 eetlepel gember, geraspt
2 groene pepertjes, fijngehakt
zout
TARKA
1 sjalot, fijngehakt
1 theelepel maisolie
2 eetlepels boter
1 theelepel komijn, gemalen
½ theelepel garam masala
2 knoflookteentjes, geplet
½ theelepel chilipoeder
6 eetlepels koriander, gehakt
Schenk 800 milliliter in een pan. Voeg alle ingrediënten voor de curry toe en laat een uur sudderen op laag vuur.
Bak de sjalot in de olie en boter in een koekenpan. Voeg de komijn, garam masala, knoflook en chilipoeder toe en laat nog 1 minuut doorbakken. Meng de tarka met de linzencurry en voeg de koriander toe. Voeg zout naar smaak toe.
4 personen
gebied : La Chapelle, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten