zaterdag 8 oktober 2022

Warme aardappelsalade met hazelnoten

WARME AARDAPPELSALADE MET HAZELNOTEN

750 gram Bintjes
½ kruidenbouillontablet
25 gram hazelnoten
1 sjalotje
2 eetlepels (witte wijn)azijn
½ eetlepel scherpe Dijonmosterd
½ theelepel citroenrasp (Baukje)
zout
peper
1 theelepel tijm
6 eetlepels olie
5 takjes peterselie


Aardappels schillen, wassen en in blokjes van gelijke grootte snijden. In pan 2 deciliter water met het halve kruidenbouillontablet aan de kook brengen. Hierin de aardappelblokjes in 10 minuten gaar, maar niet kapot koken. Intussen hazelnoten grof hakken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. In een kom de azijn, de mosterd, het citroenrasp, het zout, de peper en de tijm door elkaar roeren. 5 eetlepels olie erdoor kloppen. Peterselie erboven fijnknippen. Het fijngesnipperde sjalotje erdoor roeren. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Hazelnoten al roerend in 1 minuut goudbruin bakken. Aardappelblokjes afgieten en in een slaschaal doen. Vinaigrette erdoor scheppen. Hazelnoten erover strooien. Direct opdienen.
Lekker bij een varkenshaasje.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande oktober 1988

Geen opmerkingen: