GEMENGDE VRUCHTEN MET CITROENSIROOP
1½ kiwi
8 blauwe druiven
2 schijven ananas (uit blik)
¼ kleine (net)meloen
1 rode zoetzure appel
1½ eetlepel citroensap
1 eetlepel citroenlimonadesiroop
2 kleine bananen
Kiwi’s dun schillen en in dunne plakjes snijden. Druiven wassen en van trosje halen. Halveren en pitten verwijderen. Ananasschijven in drieën snijden. Met lepel uit meloen pitjes scheppen. Vruchtvlees van schil lossnijden. Meloen in schijven snijden. Appel wassen en klokhuis verwijderen. Bananen pellen. Appel en banaan besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. In kommetje doen: 1 eetlepel citroensap, limonadesiroop en 1 eetlepel koud water. Door elkaar roeren.
Appel in dunne schijven snijden. Bananen in dunne plakjes snijden. Over midden van platte schaal dakpansgewijs kiwiplakjes leggen. Aan 1 kant hiervan achtereenvolgens druiven en ananas schikken. Aan andere kant appel en meloen rangschikken. Rondom vruchten dakpansgewijs plakjes banaan leggen. Citroenlimonademengsel erover sprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 115 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip oktober 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten