MINI-RÖSTIKOEKJES MET KERRIE
750 gram (super)Bintjes
1 ui
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder
zout
peper
1 deciliter olie
Onder stromend water aardappels schoonboenen. In een pan met ruim water aardappels in 15 minuten half gaar koken. Aardappels afgieten en direct met een puntig mesje pellen. Aardappels helemaal koud laten worden. Aardappels boven een kom grof raspen. Ui pellen en snipperen. In een pan de boter verhitten. Ui met de kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Uimengsel door de geraspte aardappels scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
In een koekenpan met een antiaanbaklaag de helft van de olie verhitten. Met een eetlepel bergjes van het aardappelmengsel in de pan scheppen en met de achterkant van de lepel goed aandrukken tot stevige rondjes. In 2 minuten goudbruin bakken. Röstikoekjes keren en in nog 3 minuten onderkant goudbruin bakken. Röstikoekjes in een warme schaal scheppen en warm houden. Op dezelfde manier van de rest van het aardappelmengsel röstikoekjes bakken. Lekker bij kip.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande oktober 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten