KERRIERIJST MET GROENE KOOL
1 zakje krokamix (van sojabonen)
1 ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 teentje knoflook
150 gram (parboiled) rijst
½ kruidenbouillontablet
¼ groene kool (250 gram)
1 appel
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel ketjap asin
In kom krokamix en 1½ deciliter water door elkaar roeren. 5 Minuten laten staan. Intussen ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui en kerriepoeder 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Rijst erdoor scheppen en 1 minuut meebakken. Krokamix, 2½ deciliter water en bouillontablet erdoor roeren. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes koken. Intussen groene kool in dunne reepjes snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken. Groene kool door rijst scheppen, nog 10 minuten zachtjes koken. Intussen appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Appel en rozijnen door rijstmengsel scheppen. Nog 5 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met ketjap.
2 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip oktober 1987
zaterdag 8 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten