GEBAKKEN GEITENKAAS MET GEMBERSAUS
2 plakken rechthoekige korstloze geitenkaas à 100 gram
3 eetlepels bloem
6 eetlepels paneermeel
3 bolletjes gember
2 deciliter appelsap
zout
peper
½ eetlepel aardappelmeel
50 gram boter of margarine
Plakken kaas diagonaal halveren. In diep bord bloem met 5 eetlepels water tot glad papje roeren. Op plat bord paneermeel strooien. Kaas eerst door bloempapje halen, daarna door paneermeel wentelen. Tot gebruik in koelkast zetten. Gember in kleine stukjes snijden. In steelpan doen: appelsap, gember, zout en peper. Aan de kook brengen. In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan gembermengsel toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Laten afkoelen.
In koekenpan boter verhitten. Kaas in 5 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen saus verwarmen. Kaas op 4 borden leggen. Saus ernaast scheppen.
Lekker met geroosterd brood en gemengde groenten.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip oktober 1987
zaterdag 8 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten