zondag 9 oktober 2022

Prei met tomaat

PREI MET TOMAAT

1½ kilogram prei
4 tomaten
6 takjes peterselie
3 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
zout
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel citroensap


Prei schoonmaken en wassen. Prei in stukjes van 4 centimeter snijden. Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
Lage schaal voorverwarmen. In een braadpan olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen en al roerende 1 minuut zachtjes bakken. Zout en paprikapoeder erover strooien. Met deksel op pan, prei 15 minuten zachtjes stoven. Met schuimspaan prei uit pan scheppen en in de voorverwarmde schaal leggen. Afdekken met aluminiumfolie. In achtergebleven stoofvocht de tomaat al roerende 2 minuten verwarmen. Citroensap erdoor roeren. Tomatenmengel over de prei verdelen en de peterselie erover strooien.
Lekker met gekookte aardappelen en varkensschnitzel.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : AllerHande oktober 1988

Geen opmerkingen: