PREI MET TOMAAT
1½ kilogram prei
4 tomaten
6 takjes peterselie
3 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
zout
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel citroensap
Prei schoonmaken en wassen. Prei in stukjes van 4 centimeter snijden. Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
Lage schaal voorverwarmen. In een braadpan olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen en al roerende 1 minuut zachtjes bakken. Zout en paprikapoeder erover strooien. Met deksel op pan, prei 15 minuten zachtjes stoven. Met schuimspaan prei uit pan scheppen en in de voorverwarmde schaal leggen. Afdekken met aluminiumfolie. In achtergebleven stoofvocht de tomaat al roerende 2 minuten verwarmen. Citroensap erdoor roeren. Tomatenmengel over de prei verdelen en de peterselie erover strooien.
Lekker met gekookte aardappelen en varkensschnitzel.
4 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : AllerHande oktober 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten