maandag 15 augustus 2022

Zoetzuur van meloen en paprika

ZOETZUUR VAN MELOEN EN PAPRIKA

1 Galia meloen (1 kilogram)
1 rode paprika
1 kleine groene Spaanse peper
75 gram suiker
3 eetlepels gembersiroop
1½ theelepel kerriepoeder
½ eetlepel Franse mosterd
1 theelepel gemberpoeder


Meloen in parten snijden, schillen en pitten verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en fijnsnijden. 2 Glazen potjes van ½ liter met schroefdeksel afwassen in heet sodawater en goed naspoelen met heet water. Deksels en omgekeerde potjes op schone theedoek laten uitlekken.
In pan peper, suiker, gembersiroop, kerriepoeder, mosterd, gemberpoeder met 4 eetlepels water aan de kook brengen. Al roerend suiker laten oplossen. Paprika toevoegen en 5 minuten tegen de kook aan mee verwarmen. Pan van vuur nemen en meloenstukjes toevoegen. Goed doorroeren. Zoetzuur in 10 minuten iets laten afkoelen en over potjes verdelen. Potten afsluiten met deksel en verder laten afkoelen.
Dit meloen-zoetzuur is in een afgesloten pot in de koelkast 3 maanden houdbaar.

Voor 2 potjes van ½ liter

voedingswaarde : 310 kcal per potje
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : inmaak (hartig)

bron : Allerhande augustus 1993

Geen opmerkingen: