CHINESE KIPSALADE
1 kleine gegrilleerde kip (kant-en-klaar)
½ komkommer
100 gram worteltjes
50 gram waterkers
2 eetlepels pindakaas
1½ eetlepel azijn
2 eetlepels sojasaus
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel droge sherry
1 theelepel suiker
1 teentje knoflook
zout
50 gram taugé
Haal het vlees van de kip en verdeel het in stukjes. Schil de komkommer en snijd hem in smalle reepjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in smalle reepjes. Haal de worteltjes van de waterkers. Klop een saus van de pindakaas, de azijn, de sojasaus, de sesamolie, de sherry, de suiker en ½ deciliter water. Pers de knoflook erboven uit. Breng de saus op smaak met zout.
Schep de kip, de komkommer, de wortel en de taugé door elkaar en schenk er de saus over. Rangschik de waterkers eromheen.
Lekker met gebakken mie met sesamzaadjes.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 2 minuten
gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Menu 10 augustus 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten