maandag 15 augustus 2022

Mexicaanse taco met avocadosaus (Mexico)

MEXICAANSE TACO MET AVOCADOSAUS

1 grote ui
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 blik chilibonen (nettogewicht 400 gram)
1 theelepel ketoembar
zout
3 tomaten
1 rijpe avocado
1 eetlepel citroensap
½ bekertje zure room (à 125 milliliter)
peper
8 tacoschelpen
100 gram geraspte oude kaas


Ui pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Helft van ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Helft van bonen met vocht toevoegen en met pureestamper fijnstampen. Rest van bonen met vocht en ketoembar erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In keukenmachine avocado, rest van ui, 2 eetlepels tomaatstukjes, citroensap en zure room pureren. Op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 175°C. Tacoschelpen op bakplaat leggen en verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Intussen bonenmengsel zachtjes verwarmen. Tacoschelpen achtereenvolgens vullen met bonenmengsel, rest van tomaatstukjes, avocadosaus en geraspte kaas.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande augustus 1993

Geen opmerkingen: