maandag 15 augustus 2022

Gesmoorde spitskool met rozijnen en cashewnoten

GESMOORDE SPITSKOOL MET ROZIJNEN EN CASHEWNOTEN

1 sinaasappel
25 gram rozijnen
1 kleine spitskool
25 gram boter
1 theelepel kerriepoeder
25 gram ongezouten cashewnoten
zout
peper


Pers de sinaasappel uit en schep de rozijnen door het sap. Maak de kool schoon en snijd hem in dunne reepjes.
Smelt de boter in een pan en roer het kerriepoeder erdoor. Schep de kool erdoor. Voeg het sinaasappelsap met de rozijnen toe. Smoor de kool in een gesloten pan in 15 minuten zachtjes gaar. Schep de cashewnoten erdoor.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 25 augustus 1993

Geen opmerkingen: