donderdag 11 augustus 2022

Muhamara Hallabyah (Aleppo, Syrië)

MUHAMARA HALLABYAH (PAPRIKA-NOTENDIP UIT ALEPPO)

3 – 4 eetlepels olijfolie
1 theelepel nigellazaad
2 rode paprika’s, pitjes eruit, fijngesneden
2 rode chilipepers, pitjes eruit, fijngesneden, plus extra ringen voor eroverheen
½ ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel zout
3 trostomaten, fijngesneden
2 eetlepels granaatappelmelasse
200 gram gemengde noten, geroosterd, grof gehakt

VOOR ERBIJ
1 – 2 theelepels pistachenoten, in dunne reepjes


Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak het nigellazaad 1 – 2 minuten. Schep ze eruit en zet weg.
Schenk de rest van de olie in de pan, voeg de paprika’s, chilipepers, ui en knoflook toe en bak 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe, zodat alles gelijkmatig gaart.
Roer de komijn, het paprikapoeder, de chilivlokken, het geroosterde nigellazaad en zout erdoor en bak 1 – 2 minuten mee. Roer dan de tomaten erdoor en kook 10 minuten op laag vuur. Zet weg en laat afkoelen.
Roer de granaatappelmelasse en noten erdoor, schep in een schaal en maak een kuiltje in het midden. Garneer de rand met chiliringetjes en schep de pistachenoten in het kuiltje.

6 personen

gebied : Aleppo, Syrië
gerechtsoort : saus

bron : Comptoir Libanais Feest! / Tony Kitous

Geen opmerkingen: