donderdag 11 augustus 2022

Moussabaha (Libanon)

MOUSSABAHA (KIKKERERWTEN MET YOGHURT-TAHINSAUS)

200 gram gedroogde kikkererwten
2 theelepels baksoda
200 gram Griekse yoghurt
50 gram tahin
3 tenen knoflook, geperst
2 theelepels gemalen komijn, plus extra voor eroverheen
100 milliliter olijfolie
sap van 1 citroen
1 theelepel zout
½ tomaat, fijngesneden
verse bladpeterselie, fijngesneden, voor eroverheen
paprikapoeder, voor eroverheen


Doe de avond tevoren, of minstens 8 – 10 uur van tevoren, de gedroogde kikkererwten in een schaal en schenk er ruim koud water over. Laat een nacht weken.
Giet de volgende dag af, voeg de baksoda toe, schenk er weer koud water over en laat 30 minuten weken.
Giet weer af en doe de kikkererwten in een middelgrote pan. Schenk er ruim koud water over, leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel op de pan 40 minuten koken.
Maak intussen de saus. Roer de yoghurt, tahin en de helft van de knoflook in een grote schaal door elkaar. Roer er als de saus erg dik is wat water door.
Giet de kikkererwten af en doe ze in een schaal. Voeg de rest van de knoflook, de komijn, 50 milliliter van de olijfolie, het citroensap en zout toe. Roer alles door elkaar en zorg ervoor dat de kikkererwten bedekt raken met alle smaakmakers, olie en het citroensap. Schep ze in een schaal, schenk de saus erover en maak af met de rest van de olijfolie, de tomaatblokjes, peterselie en een snufje paprikapoeder en komijn.

6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Comptoir Libanais Feest! / Tony Kitous

Geen opmerkingen: