donderdag 11 augustus 2022

Rozen-mouhalabiah met bosvruchtencompote (Libanon)

ROZEN-MOUHALABIAH MET BOSVRUCHTENCOMPOTE

750 milliliter melk
175 gram kristalsuiker
75 milliliter double cream of slagroom
100 gram maïzena, door 125 milliliter water geroerd
5 gram mastiekpoeder (online verkrijgbaar)
3 eetlepels rozenwater

COMPOTE
75 gram fijne suiker
15 gram pectinepoeder of 60 milliliter vloeibare pectine
50 milliliter sinaasappelsap
2 eetlepels rozenwater
150 gram aardbeien, gehalveerd of in vieren
150 gram blauwe bessen
200 gram frambozen
rozenblaadjes, als decoratie


Schenk de melk in een pannetje en verwarm. Voeg de suiker, room, het maïzenapapje en mastiekpoeder toe. Als het mengsel begint te koken, draai je het vuur uit en roer je het rozenwater erdoor.
Verdeel het mengsel over zes mouhalabiahvormpjes of ramequins van 175 milliliter inhoud. Zet weg, laat afkoelen en laat dan 2 – 4 uur in de koelkast opstijven.
Maak nu de compote. Doe de suiker, pectine, het sinaasappelsap en rozenwater in een pan. Verwarm op laag vuur tot de suiker en pectine oplossen. Voeg de aardbeien toe, kook 1 – 2 minuten mee tot ze zacht worden en voeg dan de blauwe bessen toe. Laat ongeveer 1 minuut meekoken. Voeg als laatste de frambozen toe, roer ze door de siroop en draai het vuur uit. Het fruit moet niet te zacht zijn. Laat afkoelen.
Keer voor je gaat eten elk vormpje om op een bord. Schep de afgekoelde compote erover en bestrooi met rozenblaadjes.

6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : nagerecht

bron : Comptoir Libanais Feest! / Tony Kitous

Geen opmerkingen: