PASTASALADE MET RODE PESTO EN KIP
100 gram rode fusilli
1 kipfilet à 125 gram
zout
vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
2 (Italiaanse) tomaten
2 bosuitjes
3 eetlepels pesto rosso (rode basilicumsaus)
2 eetlepels citroensap
½ eetlepel verse basilicum in dunne reepjes
Kook de fusilli in 12 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wrijf de kipfilet in met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet in 10 minuten bruin en gaar. Laat de kipfilet afkoelen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in stukjes van 4 centimeter en snijd deze in reepjes. Giet de fusilli af. Roer de pesto en het citroensap in een schaal door elkaar. Schep de nog warme fusilli erdoor. Schep ook de tomaat- en uireepjes erdoor. Laat de salade en de kipfilet afkoelen.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Schep de fusillisalade op twee borden en leg de plakjes kip er naast. Strooi de basilicum erover. Lekker met groene gemengde salade.
2 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Menu 25 augustus 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten