zondag 14 augustus 2022

Stoommandje met groene groenten en peterseliesaus

STOOMMANDJE MET GROENE GROENTEN EN PETERSELIESAUS

1 dunne prei
150 gram haricots verts
½ kleine groene kool
150 gram broccoli, in roosjes
1 courgette, in plakken
8 groene asperges
4 lente-uitjes
1 bosje peterselie
6 eetlepels mayonaise
3 eetlepels crème fraîche
1 uitgeperst knoflookteentje
citroensap
zout
peper


Van prei 1 mooi blad afhalen en in kokend water 1 minuut koken. Koud spoelen en 4 reepjes eraf snijden. Rest van prei in schuine stukjes snijden. Haricots verts in 4 bosjes verdelen, preireepjes erom strikken. Van groene kool harde kern verwijderen, kool in vieren snijden. Prei, haricots verts, kool, broccoli, courgette, asperges en lente-ui in stoommandje of metalen vergiet in pan boven kokend water hangen. In 10 minuten zachtjes beetgaar stomen. Peterselie pureren. Met rest van ingrediënten tot sausje roeren. Saus apart serveren.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1993

Geen opmerkingen: