zondag 14 augustus 2022

Zalmforel met abrikozen-mosterdsaus

ZALMFOREL MET ABRIKOZEN-MOSTERDSAUS

100 gram peultjes
3 abrikozen
2 zalmforelfilets
zout
peper
2 eetlepels bloem
2 ½ eetlepel boter of margarine
3 bosuitjes in reepjes
tlepels crème fraîche
½ eetlepel Provençaalse mosterd


In water met zout peultjes 3 minuten koken. Afgieten. Abrikozen ontvellen en pit verwijderen. Helft in partjes snijden. Vis bestrooien met zout en peper. Door bloem wentelen. In koekenpan in 2 eetlepels boter vis aan één kant 4 minuten, aan andere kant 2 minuten bakken. In rest van boter bosui 1 minuut bakken. Peultjes 3 minuten meebakken. Halve abrikozen met crème fraîche en mosterd pureren. Puree zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus op borden scheppen. Vis erop leggen. Peultjes en partjes abrikoos mengen. Naast vis scheppen. Geef er aardappelkroketjes bij.

2 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1993

Geen opmerkingen: