ROQUEFORTSOEP MET WATERKERS
8 grote tenen knoflook, ongepeld
2 uien, fijngesneden
2 eetlepels olie
600 gram aardappelen, in blokjes
1¾ liter groentebouillon (van tablet)
3 zakjes waterkers (à 75 gram), steeltjes verwijderd
175 gram roquefort, verkruimeld
1 deciliter slagroom
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Knoflook in braadslede in midden van oven in 25 minuten bruin roosteren. Laten afkoelen. Intussen in pan met dikke bodem olie verhitten en uien 5 minuten zachtjes bakken.
Aardappel en bouillon toevoegen en afgedekt 20 minuten zachtjes laten koken. Waterkersblaadjes door soep roeren en 1 minuut meekoken.
Knoflook pellen en aan soep toevoegen. Soep in blender of met staafmixer glad pureren. Soep in schone pan schenken en langzaam verwarmen. 150 gram roquefort erdoor kloppen en laten smelten (niet laten koken). Koud of warm serveren met wat slagroom en rest van roquefort.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair februari 1996
donderdag 12 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten