PENNE MET COURGETTE EN TOMAAT
1 ui
2 knoflookteentjes
1 courgette
4 pruimtomaten (pomodori)
300 - 350 gram penne (pijpmacaroni)
zout
(versgemalen) peper
25 gram boter
1½ eetlepel Italiaanse kruiden
2 deciliter crème fraîche
50 gram versgeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas
Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes.
Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen de boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook zachtjes 3 minuten.
Voeg de courgette en de kruiden toe en bak die 4 minuten mee. Doe het deksel op de pan en laat de courgette zachtjes nog 3 minuten smoren.
Voeg de crème fraîche toe en breng de saus, al roerende, aan de kook. Voeg de tomaat toe en laat de saus nog 1 minuut pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af in een vergiet, doe hem terug in de pan en meng de saus erdoor. Of serveer saus en pasta apart.
Geef de kaas erbij.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereiding / afwerking : 30 / 5 minuten
land : Italië
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)
donderdag 12 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten