donderdag 12 mei 2022

Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen

RISOTTOTAARTJE MET KAASKRULLEN EN OESTERZWAMMEN

1 ui
1 teentje knoflook
2 courgettes
5½ eetlepel olijfolie
2 bakjes oesterzwammen (à 150 gram)
1 blikje artisjokharten (400 gram)
1 eetlepel zongedroogde-tomatentapenade (bakje à 100 gram)
300 gram risottorijst
1 deciliter witte wijn
1 groentebouillontablet
150 gram verse Tête de Moine (kaas)
peper


Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Courgettes wassen en in lengte halveren. Van snijkant van de courgette met kaasschaaf vier plakjes afschaven. Rest van courgettes in blokjes snijden. Grillpan dun inwrijven met ½ eetlepel olijfolie en courgetteplakjes enkele seconden om en om grillen. Courgetteblokjes in grillpan ca. 5 minuten al omscheppend grillen. Uit pan nemen en laten afkoelen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Artisjokken laten uitlekken en in vieren snijden. Tapenade en 1 eetlepel olijfolie door elkaar roeren.
In pan 3 eetlepels olijfolie verhitten en ui en knoflook 1 minuut zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glazig zijn. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgen beetje bij beetje 8 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Laatste 5 minuten courgetteblokjes meewarmen. Intussen kaas met slinger in klullende plakjes schaven. Helft door risotto roeren. Op smaak brengen met peper.
Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur 3 minuten bakken. Artisjokken toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met peper.
Intussen risottotaartjes maken: uitsteekring Ø 8 centimeter in midden op bord plaatsen. Courgetteplakje aan binnenkant tegen ring leggen en ring vullen met riotto. Risotto met lepel gladstrijken en ring voorzichtig omhoog trekken. Op zelfde manier op andere borden taartjes maken. Rest van kaaskrullen in kring op risotto leggen. Oesterzwammen en artisjokkenpartjes naast risotto leggen. Tomatentapenade eromheen druppelen.

4 personen

voedingswaarde : 615 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 35 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande december 2001

Geen opmerkingen: