SPAGHETTI MET PREI-GORGONZOLASAUS
2 dunne preien (alleen het witte en lichtgroene gedeelte)
150 - 200 gram spaghetti
zout
(versgemalen) peper
25 gram boter
1/8 liter garderoom
100 gram gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas
Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de boter in een pan en roerbak de prei 1 minuut. Roer de room erdoor en breng die zachtjes aan de kook. Snijd de kaas in stukjes, roer die door de room en laat de kaas al roerende smelten. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af in een vergiet, doe hem terug in de pan en roer de saus erdoor. Of serveer pasta en saus apart.
2 personen
voedingswaarde : 665 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 15 / 5 minuten
land : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Koken op z’n Italiaans / Het Nederlands Zuivelbureau
donderdag 12 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten