QUORN-GOULASH
1 eetlepel olijfolie
1 pakje Quornstukjes (175 gram)
2 uien, in partjes
1½ eetlepel bloem
zout
peper uit de molen
1 theelepel karwijzaad
½ eetlepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
1 klein blikje tomatenpuree
1 teen knoflook, geperst
1 blik tomaatblokjes (400 gram)
1 grote rode paprika, in repen
Verhit de olie in een braadpan of wok en bak hierin de Quornstukjes op matig vuur in 5 minuten goudbruin. Bak de uipartjes 3 minuten mee. Roer de bloem erdoor, voeg zout en peper naar smaak, karwijzaad, paprikapoeder, cayennepeper, tomatenpuree en knoflook toe en bak het 2 minuten al omscheppend. Roer de tomaatblokjes met het vocht erbij en voeg 1½ deciliter water toe, zodat de Quorngoulash bijna onderstaat. Schep de paprika erbij, breng het geheel aan de kook en stoof de goulash met het deksel op de pan 15 minuten. Neem het deksel eraf en kook de goulash 3 minuten op hoog vuur iets in.
Lekker met rijst.
2 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair mei 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten