SCHELPPASTA MET GEMBERGARNALEN
200 gram schelpvormige pasta (eventueel penne)
zout
peper
2 bosuitjes
10 kant-en-klare garnalen (20 gram per stuk, zonder schaal)
1 teentje knoflook
1 klein stukje gember
1 rode peper
1 eetlepel olie
citroensap
½ theelepel kerrie
1 theelepel bloem
100 milliliter slagroom
2 schijven ananas (uit blik)
dille om te garneren
Kook de pasta in 10 minuten gaar in water met flink wat zout. Was de bosuitjes en snijd de helft ervan in dunne ringen. Snijd de andere helft in grote stukken. Verwijder het (donkere) darmkanaal uit de garnalen. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Pel de knoflook en druk hem door een knoflookpers. Snijd de rode peper in de lengte open, verwijder de pitjes en snijd hem klein.
Verhit de olie en bak de garnalen al roerend 2 - 3 minuten. Laat de knoflook, de rode peper en de gember kort meebakken. Breng de garnalen op smaak met zout en een paar druppels citroensap. Neem alles uit de pan.
Fruit zowel de fijn- als de grofgesneden bosuitjes in het braadvet. Voeg de kerrie en de bloem toe en laat ze kort bruineren. Giet 125 milliliter water en de slagroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng hem op smaak met zout, peper en kerrie.
Laat de pasta goed uitlekken en leg de schelpen in een ovenschaal (of 2 kleine ovenschalen). Snijd de ananas in stukjes. Leg de ananas en de garnalen in de schelpen. Giet de saus eroverheen. Zet de ovenschaal 5 - 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Garneer de pasta met dille.
2 personen
voedingswaarde : 630 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Appetito nr. 1 van 13 februari 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten