zondag 30 januari 2022

Kwarkterrine met zalm en roggebrood

KWARKTERRINE MET ZALM EN ROGGEBROOD

2 eetlepels olie voor de bakvorm
1 bosje peterselie
1 bosje kervel
1 bosje dille
1 bosje bieslook
1 citroen
800 gram kwark
zout
cayennepeper
6 plakken zalm (van 30 gram per stuk)
9 sneetjes roggebrood (van 25 gram per stuk)


Vet een rechthoekige bakvorm van 25 centimeter lang met een inhoud van 1¼ liter in met olie en bedek hem met vershoudfolie. Was de peterselie, de kervel, de dille en de bieslook en dep ze droog. Leg de helft van de kruiden in de koelkast. Hak de andere helft van de kruiden grof.
Pers de citroen uit. Roer de kwark glad met 3 eetlepels citroensap. Breng de kwark op smaak met zout en cayennepeper. Verdeel de kwark in twee gelijke delen. Roer door één helft de gehakte kruiden.
Strijk 1/3 van de kruidenkwark in de bakvorm. Leg 2 plakken zalm op de kwark. Strijk 1/3 van de kwark zonder kruiden over de zalm. Bedek de kwark met 3 sneetjes roggebrood (snijd ze bij als ze niet passen). Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met roggebrood. Zet de terrine minstens 1 uur in de koelkast.
Pluk de blaadjes van de overgebleven peterselie, kervel en dille. Snijd het overgebleven deel van de bieslook in kleine stukjes. Stort de terrine op een werkvlak en haal voorzichtig de folie ervan af. Snijd de terrine in plakken van 2 centimeter dik. Garneer de plakken terrine rondom met de verse kruiden.

8 - 10 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 60 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Appetito nr. 1 van 13 februari 2007

Geen opmerkingen: