KALKOENREEPJES IN CHAMPIGNONROOM
500 - 600 gram kalkoenschnitzel
2 (middelgrote) uien
1 - 2 teentjes knoflook
250 gram champignons
2 eetlepels olie
zout
(zwarte) peper
2 - 3 eetlepels bloem
200 milliliter slagroom
½ - 1 groentebouillonblokje
1 bosje bieslook
Snijd het vlees in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in tweeën of vieren. Verhit de olie in een grote pan. Braad het vlees goudbruin en breng het op smaak met zout en peper. Neem het uit de pan.
Bak de champignons in het braadvet op een flink vuur. Fruit de uien en de knoflook kort mee. Voeg de bloem toe en laat deze kort bruineren. Roer 500 milliliter water, de slagroom en het bouillonblokje door de saus. Breng de saus al roerend aan de kook, voeg de kalkoenreepjes toe en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes doorkoken.
Breng alles op smaak met zout en peper. Was de bieslook en snijd hem fijn. Garneer de kalkoenreepjes met de bieslook. Serveer bijvoorbeeld met rijst of stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Appetito nr. 1 van 13 februari 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten