zondag 30 januari 2022

Broccoli-zalmlasagne

BROCCOLI-ZALMLASAGNE

1 kilogram broccoli
zout
(witte) peper
1 (middelgrote) ui
30 gram boter of margarine
40 gram bloem
125 milliliter slagroom
125 milliliter melk
nootmuskaat
500 gram verse zalm (zonder huid)
2 eetlepels citroensap
100 gram Goudse kaas
½ bosje dille
12 lasagnebladen


Was de broccoli en verdeel hem in kleine roosjes. Kook de broccoli 3 - 5 minuten in 500 milliliter kokend water met zout. Laat de broccoli uitlekken en vang het kookvocht op.
Pel en snipper de ui. Verhit de boter en fruit de uien. Voeg de bloem toe en laat het geheel licht bruineren. Blus af met de melk, de slagroom en het kookvocht van de broccoli. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de zalmfilet in blokjes en besprenkel hem met het citroensap. Rasp de kaas fijn. Was de dille en snijd hem fijn. Roer de kaas en de dille door de saus.
Verdeel ¼ van de saus over de bodem van een rechthoekige ovenschaal en dek de saus af met 4 lasagnebladen. Verdeel de helft van de broccoli en de helft van de zalm erover. Giet ¼ van de saus over de broccoli en de zalm. Dek weer af met 4 lasagnebladen. Leg de rest van de broccoli en de zalm erop. Giet nogmaals ¼ van de saus erover en dek af met de laatste 4 lasagnebladen. Verdeel ten slotte de laatste ¼ saus eroverheen.
Bak de lasagne 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Dek eventueel 15 minuten voor het einde van de baktijd de lasagne af.

4 personen

voedingswaarde : 740 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur en 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Appetito nr. 1 van 13 februari 2007

Geen opmerkingen: