zondag 30 januari 2022

Roodbaars met een sesamkorstje en pittige savooikool

ROODBAARS MET EEN SESAMKORSTJE EN PITTIGE SAVOOIKOOL

2 wortels
½ savooikool
1 chilipeper
1 teentje knoflook
1 stukje verse gember
150 gram basmatirijst
zout
peper
2 theelepels olie
4 eetlepels sojasaus
4 roodbaarsfilets (van 125 gram per stuk)
2 eetlepels citroensap
1 ei
3 - 4 eetlepels sesam (bijvoorbeeld witte en zwarte)
eventueel koriander om te garneren


Schil de wortels, spoel ze af en snijd ze in dunne reepjes. Was de savooikool, verwijder de stronk en snijd de kool in dunne reepjes. Was de chilipeper, snijd hem in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de chilipeper klein. Pel de knoflook en schil de gember.
Breng de rijst in 300 milliliter zout water aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 10 minuten gaar worden met het deksel op de pan.
Verhit 1 theelepel olie. Roerbak de wortels, de savooikool en de chilipeper kort. Druk de knoflook boven de groenten door de knoflookpers en laat de knoflook 2 - 3 minuten meebakken. Blus met 125 milliliter water en de sojasaus. Laat alles 5 - 10 minuten zachtjes pruttelen.
Was de roodbaarsfilets, dep ze droog en besprenkel ze met het citroensap. Bestrooi ze met zout en peper. Kluts een ei en 2 eetlepels water door elkaar. Vermeng eventueel de sesam. Wentel de visfilets eerst door het ei en vervolgens door de sesam. Druk de korst goed aan.
Verhit 1 theelepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de visfilets 2 - 3 minuten per kant. Breng de savooikool op smaak met zout en peper. Garneer de vis met koriander en serveer hem met de savooikool en de rijst.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Appetito nr. 1 van 13 februari 2007

Geen opmerkingen: