SURINAAMSE VLEESPASTEI
500 gram hamlappen
1 grote ui
1 rode peper
3 eieren
2 tomaten
1 zakje verse peterselie (30 gram)
50 gram boter
4 eetlepels ketjap asin
250 milliliter vleesbouillon
10 plakjes balderdeeg
1 zak verse worteltjes en doperwtjes (à 350 gram)
1 theelepel piccalilly
2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels paneermeel
Hamlappen in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper in ringetjes snijden. Eieren in steelpan in 8 minuten hard koken, met koud water afspoelen en pellen. Tomaten ontvellen. Peterselie fijnsnijden.
In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten. Vlees hierin op hoog vuur bruinbakken, af en toe omscheppen. Ui, tomaat en rode peper erdoor scheppen. Ketjap en bouillon erbij schenken. Vlees afgedekt 1 uur op laag vuur laten sudderen.
Oven voorverwarmen op 200°C. Bladerdeeg laten ontdooien. Worteltjes en doperwtjes met piccalilly, kappertjes en peterselie door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout. Ovenschaal invetten en bodem en zijwanden met helft van bladerdeeg bekleden. Paneermeel over bodem strooien.
Vleesmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken. In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen. Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken. Vleespastei in midden van oven in 25 minuten goudbruin bakken.
Lekker met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 820 kcal p.p.
bereidingstijd : 1 uur en 40 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande januari 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten