NOTENBROOD
500 gram tarwemeel
10 gram zout
7 gram instant gist
3 - 3½ deciliter lauwe karnemelk
25 gram hele hazelnoten, grof gehakt
25 gram walnoten, grof gehakt
25 gram amandelen, grof gehakt
Meng het meel, zout en gist (laat zout en gist niet direct met elkaar in contact komen!) in een kom. Giet er 3 deciliter lauwe karnemelk bij, kneed het deeg en laat het 60 minuten rijzen. Duw het deeg plat en kneed de noten erdoor. Leg het in een ingevette broodvorm of op een ingevette bakplaat, dek af. Laat het deeg minimaal 1½ uur rijzen tot het twee keer zo groot is geworden. Bak het in een voorverwarmde oven van 220°C in 35 - 45 minuten bruin.
8 personen
voedingswaarde : 80 kcal per snee
voorbereidings- / rijs- / oventijd : 20 / 150 / 40 minuten
gerechtsoort : brood
bron : Lekker gezond februari / maart 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten