zaterdag 19 februari 2022

Saag (India)

SAAG (SPINAZIEGERECHT)

7 - 8 groene pepers, samen 70 gram
25 gram verse gemberwortel
2 tomaten, samen 100 gram
½ deciliter zonnebloemolie
1 kilogram gehakte spinazie (diepvries)
2 ½ deciliter volle yoghurt
3 theelepels komijnzaadjes
1 afgestreken theelepel chilipoeder
3 theelepels korianderpoeder
zout naar smaak


Was de pepers, haal de steeltjes ervan af en haal het velletje van de gember. Hak pepers en gember in een foodprocessor fijn. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan, voeg de komijnzaadjes toe en rooster ze totdat er een geroosterde geur vanaf komt. Fruit de pepers, gember en tomaten mee, voeg de overige kruiden toe en roer alles goed dooreen. De bevroren spinazie toevoegen en laat het geheel, onder af en toe roeren, ongeveer 1 uur koken. Pas op voor aanbranden. Voeg na 1 uur de yoghurt erbij en laat het gerecht nogmaals 5 tot 10 minuten op zacht vuur koken totdat het droog is. Dien de saag warm op.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De grote keukens van Azië : Cultuur en recepten uit China, Japan, India, Indonesië & Thailand / Ciska Cress en Adriaan de Boer

Geen opmerkingen: